Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ірпінь: запаліть свічку пам’яті за загиблими

В Ірпені вшанували полеглих оборонців міста та захисників України. Під час бойових дій у місті  загинуло 39 бійців тероборони, 50 військовослужбовців ЗСУ та 300 цивільних жителів громади.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на міського голову Ірпеня Олександра Маркушина.

«Ціна, яку заплатив Ірпінь за те, що стримав ворога на шляху до столиці, непомірно висока. Ми втратили наших друзів і побратимів, батьки втратили синів, жінки – коханих, діти – своїх татусів. Ми втратили найкращих. Тих, хто без роздумів взяв до рук зброю і став на захист рідного міста і рідної України. Ми сьогодні прийшли до них із вдячністю і великою скорботою. Принесли квіти і запалили свічки на могилах наших захисників на Ірпінському кладовищі та біля пам’ятного знаку Територіальній обороні», – зазначив міський голова.

Ірпінська трагедія зачепила всіх: і дорослих, і дітей

Він закликав усіх у річницю визволення міста  пом’янути усіх загиблих у ті страшні дні запаленою свічкою на своєму вікні.

Вшанування пам”яті загиблих

Сьогодні Інформатор БІГ повідомляв, що наші захисники звільнили Ірпінь від російських загарбників 28 березня 2022 року. Місто, яке стало щитом для столиці України і під час окупації було зруйноване на понад 70%, є прикладом жагучої боротьби за відбудову.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що після Мощуна було звільнено Макарів, Ірпінь, Гостомель, Бородянку, Ворзель, Бучу, Городню, Ягідне, Тростянець та Охтирку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                         Інесса Швець

                                                                                    Фото: Telegram-канал Олександра Маркушина

Нагору