Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Пункти незламності на Київщині «ставлять на паузу»

Пункти Незламності переводять з цілодобового режиму в режим готовності до термінового відновлення роботи. Під час екстрених відключень електрики, порушення роботи критичної інфраструктури чи іншої надзвичайної ситуації ці Пункти повинні упродовж 1-2 годин відновити роботу. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

У Київській ОВА зауважують, що раніше Пункти Незламності функціонували цілодобово. Рішення про зміну графіків їхньої роботи на Київщині було ухвалене на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Пункти Незламності, які створені в адміністративних будівлях, зокрема у приміщеннях районних військових адміністрацій, сільських, селищних, міських рад, старостатах та ЦНАПах, продовжать працювати в робочі години, аби відвідувачі, у разі потреби, могли отримати доступ до Інтернету чи підзарядити мобільні гаджети.

«Під час відключень електроенергії, пов’язаних із масованими ракетними обстрілами, Пункти Незламності стали значною підтримкою для жителів області. Завдяки роботі пунктів ми вистояли та пережили цю найскладнішу зиму. І вкотре довели ворогу, що українці – сильний та незламний народ. Дякую кожному працівнику та волонтеру, рятувальнику та підприємцю, хто тим чи іншим способом допомагав жителям регіону подолати енергокризу», – зазначив т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.

Також у повідомленні Київської ОВА зазначається, що у кожній територіальній громаді повинен діяти як мінімум один такий центр підтримки – незалежно від того, скільки людей його відвідуватиме. А у великих громадах кількість таких пунктів може бути й більшою.

ДОВІДКА КИЇВСЬКОЇ ОВА. Через масовані ворожі атаки на критичну інфраструктуру упродовж осені-зими на Київщині були облаштовані 433 Пункти Незламності.

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про те, що у селі Михайлівка-Рубежівка реконструюють будівлю старого покинутого гуртожитку й облаштують там нові смарт-квартири.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                    Інесса Швець

Нагору