Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Померла легендарна тренерка – засновниця школи Дерюгіних

На 92-у році життя пішла у засвіти Альбіна Миколаївна Дерюгіна, яку називають легендою світової художньої гімнастики – Герой України, член виконкому НОК України, заслужений тренер України.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пресслужбу Національного Олімпійського комітету України.

Зазначається, що це неоціненна втрата в олімпійській родині.

“Альбіна Дерюгіна прийшла у художню гімнастику на зорі її зародження й вважається основоположницею цього виду спорту в Україні. За роки роботи вона виховала не одне покоління гімнасток, які здобували олімпійські нагороди, перемагали на чемпіонатах світу та Європи, примножуючи спортивну славу України. Сьогодні її вихованки відомі у всьому світі, а міцний фундамент, який вона заклала, дає змогу виводити на п’єдестал пошани все нові й нові таланти України, зберігаючи неповторний стиль української школи художньої гімнастики”, – йдеться у повідомленні.

Як деталізує Спортарена, початок тренерської діяльності Альбіни Дерюгіної припав на 1970-і роки. З часом  Альбіна Миколаївна стала головним тренером збірної СРСР, а пізніше – збірною України.

“Під її керівництвом виховувалися багато олімпійських чемпіонок, переможців та призерів світових та Європейських змагань, у тому числі її донька Ірина Дерюгіна, Олександра Тимошенко, Оксана Скалдіна, Тамара Єрофєєва, Ганна Безсонова, Наталія Годунко, Ганна Різатдінова. Разом зі своєю дочкою Іриною Альбіна заснувала школу художньої гімнастики “Школу Дерюгіних”, – зазначає Спортарена.

Також Альбіна Дерюгіна з 1986 року очолювала Федерацію художньої гімнастики України. Тож нині Федерація лишилася без своєї очільниці…

Раніше Інформатор БІГ  розповідав, що Ірпінський хортингіст Михайло Сергієнко виборов звання чемпіона України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                                 Інесса Швець

Нагору