Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бійці ЗСУ повернули власникам іменні дитячі ложечки, знайдені у бліндажі ворогів на Київщині

Українські військові знайшли власників іменних ложечок із датами народження дітей, які бійці виявили під час розмінування позицій ворога у селі Здвижівка Бучанського району.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на працівника Дніпропетровського національного історичного музею імені Яворницького Юрія Фанигіна.

«Ложечки знайшли власників! Їх передали бабусі Людмилі, яка їх і подарувала. Діти й мати живі (наразі за кордоном.) Тоді, 2022 року, сім’я потрапила у зону боїв під Бучею, потім – в окупацію і дивом уцілила. У них вкрали та знищили все. Але ложечки повернулися. У цій історії чудово все! Святий Миколай, ангели і навіть сам Господь носять форму ЗСУ», – розповів він.

Відомо, що ложечки вдалося повернути завдяки військовим 60-ї окремої піхотної Інгулецької бригади, які напередодні військові виявили у бліндажі росіян у Бучанському районі.

Зазначається, що на ложечках були викарбувані дати народження: 17 січня 2006 (Дашенька) і 12 серпня 2008, а також вага і зріст малюків. Військові зрозуміли, що росіяни вкрали це майно у місцевих мешканців, тож вирішили відшукати власників.

ЗСУ передали жінці ложечки її онуків

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору