Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Російський десантник, який знущався над цивільними в Ірпені – постане перед судом

Слідчі Національної поліції України завершили досудове розслідування щодо єфрейтора збройних сил рф, який знущався над цивільними мешканцями Ірпеня. Тепер окупант постане перед судом.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Управління комунікації Нацполіції.

За даними слідства, обвинувачений разом з іншими окупантами  брав участь у спеціальних рейдах, переслідуючи, ображаючи та принижуючи мирних жителів міста.

Відомо, що після того, як росіяни проникли на територію Ірпінського військового шпиталю, обвинувачений розпочав допит двох місцевих мешканців, погрожуючи вбивством та імітуючи їхній розстріл.

До того ж він разом з іншими військовими рф незаконно проник до житлового будинку, де жили двоє цивільних, побив одного з них і розпочав стрілянину в нього над головою.

«Надалі вказані військові рф були передислоковані в інші регіони бойових дій на території України. Тож у вересні 2022 року, під час бойових дій на Херсонському напрямку, обвинуваченого затримали сили безпеки та оборони України», — резюмували в Нацполіції.

За вчинення воєнних злочинів йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Затримано окупанта, який вчиняв злочини над жителями Київщини

Обвинувачений перебуває під вартою

Злочинець з рф, який незаконно проник на територію України

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що трьом російських військовим, які під час окупації частини Київської області ґвалтували жінку, повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору