Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Олександру Дядюрі посмертно присвоєно звання Почесного громадянина міста Бучі

Звання Почесного громадянина міста Бучі присвоєно Головному енергетику КП «Бучасервіс» Олександру Дядюрі посмертно. Після катувань його розстріляли російські окупанти.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КП «Бучасервіс».

Зазначається, Олександр Дядюра –  був чудовою людиною і блискучим фахівцем – працював головним енергетиком КП «Бучасервіс». Це справжній Герой, який віддав своє життя за нашу свободу.

«25 лютого 2022 року Олександр Миколайович приєднався до лавДобровольці Бучі. Попри постійні обстріли і загрозу життю, пан Олександр продовжував працювати і до останнього намагався відновити зруйновану інфраструктуру. А коли окупанти захопили Бучу – не захотів покидати рідне місто. Залишився допомагати людям», – ідеться у повідомленні.

Колеги розповідають також про фатальний для Олександра Дядюри день, коли він потрапив у лапи ворога. Це сталося на початку березня 2022  року. Тоді він сам вирушив на виклик, адже треба було полагодити пориви лінії мобільного зв’язку та інтернету. І там, біля вишки мобільного зв’язку, його перестріли окупанти, захопили та вивезли на територію, яку контролювали загарбники. Після допитів і катувань вороги холоднокровно розстріляли мужнього бучанця.

«Олександр Дядюра житиме в наших серцях. Його героїчний вчинок, його вклад у відбудову Бучі навіки залишиться пам’яті нашого міста. А сам Олександр Миколайович назавжди залишиться її Почесним громадянином. Це звання до річниці звільнення міста Олександрові Дядюрі присвоїв, на жаль, посмертно Бучанський міський голова Анатолій Федорук. Нагороду прийняв батько загиблого Микола Дмитрович», – зазначають у КП «Бучасервіс».

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що цивільним та військовим Київщини вручили державні нагороди за мужність і героїзм та відзнаки Міноборони України, а також обласні відзнаки. Серед нагороджених орденом «За мужність» ІІІ ступеня – волонтерка Жанна Каменева.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: КП «Бучасервіс»

Нагору