Коломия До сайту

Опади: погода побила 90-річний рекорд

Учора, 5 квітня, у Києві було зафіксовано рекордну кількість опадів. А наприкінці березня лише упродовж трьох діб погода встановила шість температурних рекордів.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

Зазначається, що за даними спостережень метеостанції у Києві зафіксовано рекордну кількість опадів – 20,6 мм.

«Це на 3,4 мм більше, ніж попередній рекорд 1933 року, коли випало 17,2 мм опадів», – йдеться у повідомленні.

І це не єдиний рекорд, який погода встановила цього року. Наприкінці минулого місяця – з 24 по 26 березня – у столиці було зафіксовано шість рекордних показників температури повітря. І це лише упродовж трьох діб!

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньомісячна температура повітря березня у Києві склала 4,8°С, що вище кліматичної норми на 2,3°С. У рейтингу найтепліших цьогорічний березень посів 11 позицію. Найхолодніше було 13 березня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до -4,0°С, а найтепліше – 24 числа, коли максимальна температура підвищилась до +20,0°, встановивши таким чином температурний рекорд. Протягом трьох діб, з 24 по 26 березня у Києві було зафіксовано шість рекордних показників температури повітря», – зазначають в обсерваторії.

Також розповідають, що наприкінці березня на проспекті Науки  випало  42 мм Опадів, або 105 % кліматичної норми.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що метеорологи попереджають про небезпечні явища.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець