Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Гаврилівчанка Наталія Мороз врятувала життя сотням односельців

Під час воєнних дій та окупації у Бучанському районі заступниця директора дитсадочка «Веселка» організувала прихисток для понад 200 жителів Гаврилівки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням  на Бучанську міську раду.

Зазначається, що у лютому-березні 2022 року, під час окупації Бучанського району російськими військами, Наталія Мороз підтримала односельців і врятувала багато  життів.

«Під час повномасштабного наступу росії саме Наталія Мороз запропонувала облаштувати укриття для односельців у підвалі дошкільного закладу «Веселка». Безпеку і прихисток тут під час всього періоду окупації знайшли понад 200 жителів Гаврилівки», – йдеться у повідомленні.

Серед тих, кому довелося ховатися у «Веселці», були й сім’ї з дітьми.

«Тих, хто намагався виїхати – розстрілювали росіяни. А потім знімали фільм, що це нібито наші розстріляли. Ніхто не міг йти додому. Зробили запас продуктів, розподілили ліжка, зробили графік чергувань. А люди до нас йшли і йшли Усі жили тут. Варили їжу», – згадує пані Наталія Мороз..

І розповідає, що коли відключили світло у дошкільному закладі, довелося варити їжу на газовій плиті у квартирі, що знаходилась поруч, А потім  приготовлені страви приносили дітям у дитсадок.

У дошкільному закладі тоді прагнули подбати й про комфорт його тимчасових мешканців. Зокрема, у підвалі облаштували ванну кімнату, а ще – медпункт, у якому  приймали поранених. Якось тут навіть довелося приймати пологи.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що 8 квітня — день скорботи та пам’яті в Бучанській громаді, адже рік тому почалася ексгумація Братської могили на території Церкви Андрія Первозванного.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору