Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київщина продовжує відмовлятися від російських попів: у Бабинцях місцевий православний Храм перейшов з УПЦ МП до ПЦУ

7 квітня у селищі Бабинці, що на Київщині, місцевий православний Храм на честь святих безсрібників Косми і Даміана змінив юрисдикцію та повністю перейшов з УПЦ МП до ПЦУ.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на спільноту «Бабинці – наше рідне селище».

«Дякуючи бійцям територіальної оборони, прихожанам, місцевим активістам та поліціянтам, перехід здійснено без гучних протистоянь. У свято Благовіщення до Божої Матері звертаються з особливими молитвами – просять здоров’я, захисту, допомоги у важких ситуаціях, прощення гріхів, а також дякують за отримані блага», – йдеться у дописі.

До того ж новий настоятель, священик ПЦУ отець Олександр Проника, провів перший молебен за захисників Батьківщини, за перемогу України та за весь український народ.

Важливо, що сам процес повернення православних церков УПЦ МП до української канонічної православної автокефальної церкви ПЦУ тільки набирає обертів.

Історична подія для жителів Київщини

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що в Ірпінській центральній міській лікарні в Бучі почало роботу відділення гемодіалізу, де тепер зможуть лікуватися люди, які мають захворювання нирок і потребують гемодіалізу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору