Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині відновлено майже  85% об’єктів електроенергетичної інфраструктури

У Київській області триває відновлення пошкоджених війною об’єктів енергетичної інфраструктури. Уже  відновлено майже  85% об’єктів електроенергетичної інфраструктури та котельні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

Зазначається, що критична інфраструктура Київщини стала однією з головних цілей російських загарбників. Було пошкоджено або повністю зруйновано кілометри ліній електропередачі, сотні об’єктів електропостачання і теплопостачання – підстанції, котельні тощо.

«Наразі в регіоні тривають активні відновлювальні та ремонтні роботи. Завдяки фахівцям теплопостачальних організацій та оператора систем розподілу (ОСР) в області відновлено близько 85% пошкоджених об’єктів електроенергетичної інфраструктури, а також майже всі котельні. І це враховуючи, що часто відновлення відбувались із ризиком для життя наших енергетиків та персоналу ремонтних бригад», – йдеться в повідомленні.

У Держенергонагляді інформують, що представники структури в Київській області взяли участь в огляді 879 пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових. Уже оформлено 681 дефектний акт за результатами оглядів. Решта – ще на стадії погодження.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що між школами, садочками та об’єктами критичної інфраструктури Бучі і Бучанської громади розподілять 38 генераторів, які передали благодійники з Польщі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору