Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До суду передали справу російського військового, який жорстоко вбив мирних мешканців Ірпеня під час їхньої евакуації з міста

Військовослужбовця рф судитимуть за жорстоке вбивство мирних мешканців Ірпеня, які намагалися евакуюватися.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що 5 березня 2022 року російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону та 137-го гвардійського парашутно-десантного полку перевіряли людей на блокпосту на виїзді з міста.

6 березня 2022 року, о 07:30 жителі Ірпеня намагалися евакуюватися з міста на власних автомобілях. Зокрема, люди наклеїли на них листи з написами «ДІТИ» та «ЕВАКУАЦІЯ», щоб позначити, що це саме цивільні транспортні засоби.

Відомо, що колона рухалася по вулиці Незалежності та повернула на вулицю Олега Кошового у напрямку Житомирської траси. Коли автомобілі доїхали до ЖК «Кошовий» по них із гранатометів та стрілецької зброї відкрили вогонь російські військові.

В результаті обстрілу шести автівок загинуло п’ять осіб та ще сім, у тому числі малолітня дитина, отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Зазначається, що навіть після поранення цивільних, окупанти продовжували жорстоко ставитися до постраждалих та не давали можливості надати їм допомогу.

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військового рф за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаним з умисним вбивством та інших порушень законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)», – йдеться у дописі.

Розстріляні росіянами жителі Ірпеня

Машини постраждалих жителів Київщини, які потрапили під обстріл

Загиблі ірпінчани, які намагалися евакуюватися з окупованого міста

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 24 лютого 2022 року з території білорусі до Київської області вторглися 70 тисяч росіян та 7 тисяч бронемашин. Окупанти змогли подолати 115 км, але так і не змогли дійти до столиці України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору