Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Новим очільником КОВА став Руслан Кравченко

Новим очільником КОВА став Руслан Кравченко, який був прокурором у справі проти Януковича.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на сайт Президента України.

«Щиро вдячний Володимиру Олександровичу, усій його команді і, звичайно, Уряду за довіру. Очолити Київщину – регіон, який рік тому героїчно стримав та зупинив російську навалу, – це для мене честь і водночас велика відповідальність. У нас попереду багато важкої та відповідальної роботи. Ми продовжимо відновлювати Київщину після деокупації та будемо розвивати регіон. Сьогодні вся область повинна працювати злагоджено та відточено», – заявив в своїх соціальних мережах новопризначенний голова КОВА Руслан Кравченко.

За фахом Руслан Кравченко – юрист, який здобув диплом магістра права в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого.

З 2021 року чоловік працював керівником Бучанської окружної прокуратури Київщини, а до того – рік очолював керівництво у кримінальних провадженнях про злочини у сфері оборонно-промислового комплексу Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генпрокурора.

Відомо, що після початку військової агресії росії у 2014 році Руслан Кравченко брав участь в антитерористичній операції на посаді прокурора при військовій прокуратурі Південного регіону.

З найяскравіших моментів кар’єри Ярослава Кравченка – стало процесуальне керівництво та підтримка держобвинувачення проти колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Нагадаємо, до січня 2023 року посаду керівника КОВА обіймав Олексій Кулеба, а тимчасово виконував обов’язки голови Дмитро Назаренко.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що КОВА та КНДІСЕ підписали договір про співпрацю.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору