Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Підтоплення на Вишгородщині: транспорт іде в об’їзд

Рясними дощами, що йдуть понад тиждень, в Іванкові сусіднього Вишгородського району розмито дамбу місцевого ставка. Підтоплено будівлі, а міст через річку Тетерів на автодорозі Київ — Іванків — Овруч (Р—02) закритий для будь-яких транспортних засобів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням  на патрульну поліцію Київщини.

«Оскільки тимчасову переправу розмито, обмежено рух для всіх видів автотранспорту. Об‘їзд організовано через село Кухарі. Будьте уважні та обережні», – йдеться у повідомленні.

Ось так машини стають амфібіями…

До того ж, складно сказати, коли ситуація поліпшиться.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що провів екстрену виїзну нараду в Іванкові, і звернув увагу, що  у зв’язку з погодними умовами та підняттям рівня води у річці Тетерів ситуація ускладнилась.

«Частково підтоплено ділянку дороги Київ-Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці», – зауважив голова Київської ОВА.

Також він розповів, що нині вживаються заходи для забезпечення порядку і стабілізації ситуації.

Зокрема, до організації дорожнього руху на підтопленій ділянці дороги залучені військові. Переїзд перекрито, а нині забезпечується переїзд у селі Кухарі, аби  населені пункти не залишились без сполучення.

На підтопленій ділянці дороги проводяться облаштовують насипний переїзд та понтон, і ця робота йтиме навіть у вихідні, аби, в умовах зростання рівня води, забезпечити жителів Київщини надійним переїздом.

“У разі необхідності часткової евакуації мешканців селища Іванків, вже розглядаються та облаштовуються відповідні варіанти. Та є підстави сподіватися, що до таких крайніх заходів вдаватись не доведеться”, – йдеться у повідомленні.

Втім, очікується істотний спад рівня води приблизно за 3-5 днів.

Обговорюються шляхи виходу із ситуації

А поки відпрацьовуються різні варіанти розвитку ситуації, водіям, які планують свої поїздки, варто врахувати стан справ з водопіллям в Іванкові.

До  того ж, ситуація з підтопленням зачіпає сусідні громади не лише через дорожні проблеми. Так, раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у селі Пісківка Бучанського району чоловік увімкнув світло, спускаючись у затоплений підвал і загинув від ураження струмом.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                             Інесса Швець

Фото: Facebook-сторінка Руслана Кравченка

Нагору