Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині затримали псевдолікаря госпіталю, який виманював гроші в родини зниклого бійця ЗСУ

Працівники Служби безпеки України затримали мешканця Київщини, якого підозрюють у заволодінні коштами родичів зниклого безвісти українського захисника. Тепер чоловіку повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

За даними слідства, мешканець Київської області вирішив збагатитися за рахунок односельця, в якого брат-військовослужбовець ЗСУ зник безвісти під час виконання бойового завдання. Тоді чоловік вирішив подзвонити родичу бійця і представився лікарем військового шпиталю на території білорусі, де нібито на сьогоднішній день перебуває на лікуванні захисник.

Упродовж лютого-березня псевдолікар неодноразово телефонував односельцю і говорив про необхідність переведення грошових коштів на банківську картку начебто для придбання необхідних медикаментів брату-військовослужбовцю. Довірившись незнайомцю, родич зниклого безвісти воїна тричі переказував гроші на чужий рахунок, щоб профінансувати медикаменти для власного брата.

Співробітникам СБУ вдалося викрити шахрая, поетапно задокументувавши факти отримання грошей. У результаті, його затримали.

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта правоохоронці виявили речові докази злочинця, зокрема: мобільні телефони і сім-карту, з якої телефонували сім’ї військового, 3 банківські картки, на які переказували гроші, 90 набоїв різного калібру та бойову гранату.

Наразі мешканцю Київщини повідомлено про підозру за фактами шахрайства та незаконного поводження з бойовими припасами (ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому загрожує від трьох до семи років ув’язнення.

Речові докази у будинку злодія

Банківські карти у будинку псевдолікаря

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що на Київщині викрили завідувачку амбулаторії, яка допомагала ухилятися від мобілізації.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору