Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Представники ЮНЕСКО відвідали БІГ-регіон

Постійні представники Литви, Латвії, Польщі, Естонії, Ісландії та Канади при ЮНЕСКО відвідали Ірпінь та Бучу, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міськраду та з посиланням на Бучанську міську раду..

Зазначається, що гості були дуже вражені масштабами руйнування Ірпеня. Акцент на його відновленні було зроблено під час розмови з керівництвом міста.

Представники ЮНЕСКО були вражені масштабами руйнування Ірпеня

«Відбудовувати зруйновані російськими загарбниками будинки, об’єкти критичної та соціальної інфраструктури потрібно якомога швидше, не чекаючи завершення війни, адже мешканці повернулися і допомога потрібна вже сьогодні», – йдеться у повідомленні.

Під час розмови з керівництвом міста йшлося про відбудову Ірпеня

У Бучі представники ЮНЕСКО  біля пам’ятного знаку на місці братської могили вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих під час повномасштабного вторгнення рф в Україну. Також вони оглянули фотовиставку про звірства росіян у Бучі під час окупації, яка експонується у Храмі Апостола Андрія Первозванного.

«Важко уявити, що пережили мешканці Бучі. Важко забути те, що тут відбувалося. Але ми всі разом з вами маємо жити далі і підтримувати одне одного», – зауважили гості під час візиту.

Гості вшанували пам”ять загиблих під час російської окупації у Бучі

Також представники ЮНЕСКО у столиці відвідали Софію Київську та зустрілися з Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком.

Цей візит відбувається на запрошення Першої заступниці Міністра закордонних справ, Голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарової.

Під час візиту до Бучі представники ЮНЕСКО побували у у Храмі Апостола Андрія Первозванного.

Як повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, під час зустрічей делегація планує ознайомитися з наслідками російського вторгнення в Україну у сферах дії мандату ЮНЕСКО та результатами імплементації проєктів ЮНЕСКО надати допомогу Україні, а також намітити подальші кроки з надання сприяння нашій державі від країн-партнерів у рамках ЮНЕСКО.

«Візити наших союзників та друзів – це завжди демонстрація підтримки не тільки словами, а й конкретними діями», – прокоментував Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Ірпінь відвідав командувач Збройних сил Латвії.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучі побував знаменитий трансплантолог.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Ірпінська міська рада, Бучанська міська рада

Нагору