Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Сім’ї зниклих безвісти захисників можуть отримувати їх зарплатню

Родини зниклих безвісти військових можуть отримувати їхню заробітну плату після підтвердження факту зникнення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що рідним необхідно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а бланк заяви можна отримати безпосередньо у військкоматі або ж у регіонального координатора Уповноваженого зі зниклих безвісти.

При собі необхідно мати:

• копії сторінок паспорта всіх повнолітніх членів сім’ї з даними про прізвище, ім’я, по батькові й реєстрацію місця проживання (перебування);
• довідку про реєстрацію місця проживання (перебування) членів сім’ї (у разі відсутності такої інформації в паспорті);
• копію свідоцтва про шлюб (за наявності);
• копії свідоцтв про народження дітей (за наявності);
• копії довідки про присвоєння індивідуального податкового номера.

Нагадаємо, зниклими вважаються захисники та захисниці, про яких повністю відсутні відомості понад 15 днів. Окрім зарплати рідні зниклих безвісти мають право на низку пільг, серед яких 50% знижка на комунальні послуги, а також позаконкурсний вступ дітей у вищий навчальний заклад.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як діяти у разі утримання у полоні росією ваших близьких та куди звертатися задля додаткової інформації щодо цивільних заручників, а також про те, що робити, коли зник родич-військовослужбовець.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору