Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Поліцейські Київщини допомагають ідентифікувати загиблих в Умані

Для ідентифікації загиблих під час російської ракетної атаки в Умані 28 квітня криміналісти використовують мобільні ДНК-лабораторії, надані фондом Говарда Баффета. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на поліцію Київщини.

Зазначається, що криміналісти Київської області працюють над ідентифікацією загиблих під час ракетного удару в Умані разом з криміналістами Головного слідчого управління НПУ.

«Внаслідок ракетної атаки окупантів по багатоповерхівці в Умані загинуло 23 особи, з них 5 дітей», – ідеться  повідомленні.

«Ми зараз ідентифікуємо тіла, ті тіла, які ми не можемо опізнати на сьогоднішній день, у нас працює ДНК лабораторія на місці. І всі рідні та близькі громадян, які проживали в цьому будинку, можуть звернутися, щоб надати свій ДНК-зразок для порівняння аналізу», – сказав міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Жахливі наслідки російської атаки

У ДСНС України додають, що психологи ДСНС надали допомогу 115 громадянам.

“Вивезено 247 куб.м. будівельних залишків. Наразі проводиться розбір конструкцій та пошуки можливих загиблих та постраждалих”, – зазначається у повідомленні.

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець деталізує, що служби працювали всю ніч.

Рятувальні служби працювали всю ніч

“Рятувальники продовжують розбирати конструкції та шукати потерпілих. Натепер безвісти зниклою вважається одна жінка. Основний етап робіт мають завершити надвечір. На цей час російська ракета забрала життя 23 мирних уманчан. За уточненими даними, серед загиблих – п’ятеро діток. Найменшому хлопчику було всього півтора року. У лікарні натепер лишаються 5 людей, серед них – один тяжкий, двоє – середньої тяжкості. Спільно з ДСНС, міською владою ми розгорнули в місті 5 пунктів надання допомоги потерпілим. Наразі розселили в тимчасові помешкання 176 людей”, – зауважив Ігор Табурець, і звернув увагу, що на Черкащині триває триденна жалоба.

Рятувальники шукають людей у руїнах багатоповерхівки в Умані

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що українські рятувальники отримали 100 електрогенераторів від Фонду Говарда Баффета.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Поліція Київщини, ДСНС України

Нагору