Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ліквідація сміттєзвалища з ворожими снарядами та амуніцією у Бучі

Нерозірвані фугасні снаряди, стволи від САУ та сотні елементів російської амуніції на сміттєзвалищі у Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду

Зазначається, що за два місяці роботи територію повністю очистили, зокрема, прибрали звідси понад 11 тисяч кубометрів найрізноманітнішого сміття і залишки 70 машин.

«Це побутові відходи, будівельні матеріали, снаряди, спалені й понівечені автомобілі, покришки, зброя, амуніція. Все це старанно й обережно посортували й вивезли.
Так, дивом нездетоновані снаряди одразу забирали працівники ДСНС. Решту — як покришки, шифер чи багаті на азбест ізоляційні матеріали — відправили на спецпідприємства для утилізації», – йдеться у дописі.

Відомо, що ліквідація цього сміттєзвалища – частина Програми розвитку ООН (UNDP) з екстреного відновлення, який фінансує Уряд Японії.

Сміття, яке залишили після себе росіяни на Київщині

Процес утилізації сміття у БІГ-регіоні

Бучанське сміттєзвалище у БІГ-регіоні

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо чергового російського окупанта, який на початку березня 2022 року розстрілював автомобілі місцевих мешканців, що намагалися з маленькими дітьми втекти з міста.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору