Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

31 травня 359 шкіл Київщини завершать навчання

Більше половини шкіл Київщини завершать навчальний рік вже 31 травня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на очільника Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка.

«КОВА вжила всіх заходів, щоб забезпечити безпеку дітей під час навчання. Бо це головний пріоритет. Батьки, відправляючи дітей до школи, мають бути впевнені, що малеча в безпеці та комфорті. Йдеться насамперед про належно облаштовані укриття, якісну систему оповіщення про небезпеку, шляхи евакуації, системи вентиляції. Дата завершення навчального року визначена з урахуванням днів, коли діти через ворожі ракетні обстріли чи відсутність електроенергії не могли нормально навчатися. 1 червня розпочнуться канікули в 359 школах.
Тривалість навчального року, дата його початку та закінчення під час воєнного стану визначаються законодавством. Однак кожен освітній заклад, зважаючи на безпекову чи епідеміологічну ситуацію, може самостійно вирішувати, коли відправляти дітей на канікули або ж починати навчальний рік. Через повномасштабну війну перед нами постали нові виклики. Частина шкіл Київщини розпочали офлайн-навчання в різний час, мали різну тривалість канікул протягом року, тому і рік закінчують по-різному – з 26 травня до 16 червня. Загалом в області 638 шкіл і кожна з них потребує індивідуального підходу. Вже починаємо працювати над підготовкою заходів безпеки до наступного навчального року», – йдеться в дописі.

Відповідно, 359 шкіл області завершать освітній процес 31 травня, 44 заклади – 26 травня, 220 шкіл – у період з 2 по 9 червня. А 15 закладів розпочнуть канікули лише з 17 червня.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко обговорив співпрацю задля відновлення Київщини з представниками Міжнародної організації з міграції ООН.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору