Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині відкрили перший в Україні оновлений підрозділ на деокупованій території

У вівторок, 2 травня, у місті Ірпінь урочисто, за участі тимчасово виконувача обов’язки Голови Національної поліції України, генерала поліції третього рангу Івана Вигівського, відкрили відновлений відділ поліції та сквер імені загиблого поліцейського.

Про це повідомляє кореспондентка Інформатор БІГ з місця події.

Відкриваючи відділ, керівник Національної поліції зазначив, що ірпінські правоохоронці захищали майже 100 мешканців, які перебували в тирі цього приміщення. А в цей час окупанти завдавали ударів із важкої артилерії і пошкодили будівлю.

«5 березня ворог зайшов у житлові квартали міста і почав вчиняти жорстокі воєнні злочини, які надалі стали відомі всьому цивілізованому світові. Завдяки оперативним та професійним діям поліцейських, органів місцевої влади, військових, волонтерів з-під обстрілів вдалося вивести майже 95% мирних громадян. На жаль, ми маємо і втрати. Поліцейські Київщини втратили 5 співробітників. Так, в Ірпені загинув дільничний офіцер поліції, капітан поліції Сергій Близнюк, сьогодні на території відновленого підрозділу створено сквер який названо його ім’ям. В сусідній Бучі від кулі ворожого снайпера загинув оперуповноважений Юрій Чабах, місцева влада назвала на його честь одну із вулиць», – зазначив виконувач обов’язків керівника Національної Поліції України.

Усі присутні вшанували загиблих під час повномасштабного вторгнення росії в Україну. Після цього розпочалась урочиста церемонія нагородження правоохоронців, які відзначились під час захисту Ірпінської громади та порятунку мирного населення.

Указом Президента України капітана поліції Сергія Близнюка та капітана поліції Юрія Чабаха нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Нагороду та пам’ятну табличку з рук генерала Вигівського отримали дружина та батько загиблих поліцейських Наталя Близнюк та Олександр Чабах. Крім того, чергове спеціальне звання «полковник поліції» отримав начальник відновленого відділу поліції Олександр Малоголовий. Відомчою відзнакою МВС генерал Вигівський нагородив капітанів поліції Олександр Драгуляна, Володимира Миколайчука, Руслана Сироту та лейтенанта поліції Олександра Логвиненка.

До подяки правоохоронцям долучився і мер міста Ірпінь Олександр Маркушин. Очільник громади передав поліцейському підрозділу ключі від двох нових службових автівок.

«Я хочу подякувати поліцейським, які допомагали проводити евакуацію. На жаль, наше місто було дуже пошкоджене. І, якби ми не евакуювали 95% мешканців, на жаль, у нас би були десятки тисяч загиблих. Це була дійсно потужна підтримка. Сьогодні відкривається відділ після ремонту, і я впевнений, що кожен наш громадянин зможе отримати допомогу та пораду від поліцейських, яку потрібно. Для людей дуже важлива безпека – а це поліція!», – зазначив міський голова Олександр Маркушин. Він також нагородив подяками будівельників, які проводили відновлювальні роботи підрозділу.

Кінцеве слово на церемонії відкриття Ірпінського відділу надали Начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області, генералу поліції третього рангу Андрію Нєбитову. У своїй промові до присутніх, він підкреслив, що, такий чудовий результат відбудови є, коли присутня єдність між громадою, місцевими органами влади, державою та поліцією.

«Ще 23 березня минулого року, стоячи тут, біля фактично зруйнованої будівлі, де були вщент всі розбиті вікна, всі автівки як службові, так і цивільні, – відчуття того, що це буде відбудоване значно краще, ніж було – існувало всередині. І свій перший візит, на той час голова Національної Поліції України, а наразі Міністр МВС, Ігор Клименко, робив саме в Ірпінь. Далі це була Бородянка і Макарів. Я гарантую, що відновлення цих поліцейських адміністративних будівель відбудеться таким чином. Відбудуємо як тут, всі інші підрозділи на Київщині. І як звільнимо окуповані території – відбудуємо всі підрозділи в Україні!», – висловив впевненість Андрій Нєбитов.

Наостанок генерал підкреслив, що українці заслуговують найкращих садочків, шкіл, лікарень, адмінбудівель, бо кожен день наш народ сплачує надвисоку ціну за європейський вибір.

Відкриття відділку поліції на Київщині

Мер Ірпеня на урочистому відкритті відбудованого відділку поліції

Усі присутні вшанували загиблих під час повномасштабного вторгнення росії в Україну

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що поліція Київщини отримала багатофункціональні вантажівки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Невідома, Анастасія Діденко

Нагору