Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Нічна ворожа атака: у пристоличному просторі збито усі ворожі цілі

У ніч на 3 травня російські загарбники знову атакували Україну  дронами. Із 26 «Shahed-136/131» наші захисники збили 21 ударний БпЛА, над Києвом і пристоличним простором знищено усі повітряні цілі ворога.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Повітряні сили ЗСУ та з посиланням на Київську міську війську адміністрацією.

Зазначається, що ворог атакував Україну з північного напрямку (Брянська область) та з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Всього окупанти застосували до 26 ударних дронів дронами-камікадзе іранського виробництва «Shahed-136/131».

«Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 21 ударний БпЛА. Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності повітряних командувань “Центр”, “Схід” та “Південь”», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник КМВА Сергій Попко, Київ цієї ночі зазнав третього за останні 6 днів повітряного нападу з боку ворога, цього разу столиця  була атакована лише дронами.

«Звичайною та незмінною залишається і тактика противника – з настанням темного часу доби, країна-терорист запустила свої баражуючі боєприпаси з різних напрямків. За попередньою інформацією, в повітряному просторі навколо столиці було виявлено і збито усі ворожі цілі», – розповів Сергій Попко.

І зауважив, що за даними оперативного зведення на 6 годину, обійшлося без жертв та руйнувань. Інформація уточнюється.

«Силам протиповітряної оборони щира подяка відмінну, професійну службу! Ви вкотре врятували життя киян та інфраструктуру міста! Слава Україні!» – підкреслив начальник КМВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Україні продовжено дію воєнного стану та загальної мобілізації.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Укрінформ

Нагору