Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Три нічні повітряні тривоги і збитий дрон над Київщиною

У ніч з 6 на 7 травня на Київщині тричі поспіль лунали сирени повітряних тривог з рекордно малим інтервалом. Під час останньої з них над столицею збито ворожий безпілотник.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську міську військову адміністрацію.

Зазначається, що це був розвідувальний БПЛА ворога.

«Силами і засобами протиповітряної оборони дрон був знищений. Попередньо, інформація щодо потерпілих чи руйнувань відсутня. Дані уточнюються», – розповів Сергій Попко, начальник КМВА.

Вночі були і пуски ворожих ракет, і вильоти дронів, то ж сирени повітряних тривог лунали у багатьох областях України.

З 00:18 по 00:37 ворог здійснив ракетний обстріл Миколаївщини. ГНачальник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що, за попередньою інформацією від ОК «Південь», 5 ракетами Х-22, випущеними з літаків стратегічної авіації Ту-22М3, ворог атакував Ольшанську та Костянтинівську громади.

“Пошкоджено будівлю промислового підприємства, також зафіксовано влучання на відкритій території. За межами підприємства спалахнула суха трава, пожежу ліквідовано о 01:20 підрозділом ГУ ДСНС України в Миколаївській області. Інші пошкодження уточнюються. Постраждалих немає”, – зауважив Віталій Кім.

“Бавовняно” було і в Криму. Там було збито щонайменше один безпілотник, уламки якого розлетілись на 70 метрів над Севастополем, в районі мису Фіолент.

«Очевидці кажуть про роботу ППО, проте у Стрілецькій бухті – мікрорайоні в західній частині Севастополя, як стверджують, зафіксовано “прильот”», – зазначає Укрінформ .

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Повітряні сили ЗСУ вперше збили російську балістичну ракету «Кинджал» за допомогою системи «Patriot».

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що над Києвом збили Bayraktar.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору