Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У релігійній громаді села Синяк проголосували за перехід до ПЦУ

Понад 160 жителів Синяківського старостату Бучанської громади одностайно проголосували за перехід церкви Покрови Божої Матері до Православної Церкви України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що рішення про перехід  релігійної громади села Синяк за до ПЦУ люди проголосували учора, 6 травня, на зборах села.

«На збори прийшли понад 160 мешканців Синяківського старостату. Рішення щодо переходу церкви вони прийняли одностайно. Зараз сам Храм і територія навколо — опечатані», – йдеться у повідомленні.

Для завершення офіційного процесу переходу найближчим часом планується зробити перепис усього церковного майна.

Під час зборів

«Синяк був окупований з перших днів повномасштабного вторгнення, тому люди тут хочуть тільки українську церкву. Тож рішення про перехід – очікуване і патріотичне», – розповідає староста Синяківського старостату Віра Марченко.

На збори прийшли понад 160 осіб

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на 29 сесії Ірпінської міської ради депутати проголосували за звернення до президента України з проханням заборонити діяльність УПЦ МП.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець.

Фото: Бучанська міська рада

Нагору