Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Дитсадки Ірпеня долучилися до проєкту розвитку дітей в умовах кризи від ЮНІСЕФ

Ірпінські дитсадки “Лісова пісня”, “Віночок” та “Червона шапочка” долучилися до проєкту “Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на Управління освіти і науки Ірпінської міської ради.

Зазначається, що у межах проєкту викладачі проводитимуть заняття та зустрічі з дітьми старшого дошкільного віку, які не відвідують заклади дошкільної освіти.

Мета проєкту — допомогти дошкільнятам отримати базові знання, які потрібні для вступу до школи. Зустрічі проводитимуться з дітьми, які взагалі не відвідують заклади дошкільної освіти або навчаються дистанційно.

Очні зустрічі проводитимуться з дітьми, які не охоплені дошкільною освітою; які є в списковому складі вихованців, але з різних причин не відвідували заклад дошкільної освіти; які отримували дошкільну освіту лише дистанційно.

Під час зустрічей педагогами будуть організовані різні види діяльності за освітніми напрямами, визначеними у державному стандарті дошкільної освіти, які сприяють розвитку компетентностей, базових якостей особистості та збагачують досвід дитини.

Зустрічі будуть спрямовані на розвиток кожної дитини з урахуванням їх індивідуальних особливостей.

До того ж перевага надається дітям старшого дошкільного віку з метою формування у них компетентностей, передбачених Базовим компонентом дошкільної освіти, перед вступом до першого класу, сприяння соціалізації дітей.

Важливо, що сам проєкт триватиме з 03.05.2023 р. до 23.09.2023 р.

Його реалізує громадська організація “Асоціація працівників дошкільної освіти” в межах програми “Спільно” від ЮНІСЕФ.

Проєкт «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні»

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанський дитсадок отримав ігрове обладнання для укриття.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору