Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Пулітцерівська премія за репортаж з Бучі

Українські співробітники агентства Associated Press та видання The New York Times стали лауреатами Пулітцерівської премії за 2023 рік, який зняли в Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на сайт премії.

Пулітцерівську премію заснував американський журналіст і видавець угорського походження Джозеф Пулітцер, яка наразі є однією з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США.

Цього року у номінації “Міжнародний репортаж” щодо подій у Бучі під час російського вторгнення премію отримали журналісти видання The New York Times, зокрема, й українець Стас Козлюк.

А найпрестижнішою премією США у номінації “За служіння суспільству” нагородили відеожурналіста Мстислава Чернова, фотографа Євгена Малолєтку та відеопродюсера Василису Степаненко за репортажі з російської облоги українського Маріуполя.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Каннах покажуть унікальну 3D-виставку про окупацію Київщини з роботами Бенксі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору