Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Бої за Київщину стали найвизначнішою подією війни для українців

На думку українців, бої під Києвом стали найвизначнішою подією російсько-української війни. Зокрема, бої за Київщину в Ірпені, Гостомелі й Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на дані отримані після опитування, що провів фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Зазначається, що оборона столиці найбільше вразила понад третину опитаних (36%). 32% назвали значущою швидку окупацію Херсонської області та Приазов’я.
А понад чверть українців вважають найбільш важливим знищення російського ракетного крейсера «Москва», що відбулося 14 квітня 2022 року.

«Щодо регіональних відмінностей, то поширеною є очікувана тенденція, що мешканці певних регіонів схильні надавати більшої ваги у своїх спогадах про війну тим подіям, які сталися власне у їхніх регіонах. Наприклад, оборона Києва вразила близько 50% респондентів Центру, тоді як на Сході цей показник не перевищує 17%. Швидка окупація Півдня найбільше запам’яталася мешканцям Південного макрорегіону, тоді як контрнаступ ЗСУ на Харківщині став знаковою подією для мешканців Сходу», – йдеться у дописі.

До того ж у пам’яті українців закарбувалися розстріли та катування окупантами мешканців Бучі, які спливли після деокупації Київщини та стали хронологічно першими свідченнями нелюдського поводження окупантів з українцями.

Опитування серед українців

Результати соціологічних опитувань

Опитування серед громадян України

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що в Україні стартувала програма виплат коштів на відновлення зруйнованого житла.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору