Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

36 ірпінських родин отримали нове житло

13 лютого 36 ірпінських родин отримали комфортне і затишне житло, зокрема: родини загиблих Героїв, багатодітні родини, військовослужбовці та ВПО.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на мера Ірпеня Олександра Маркушина.

«Завдяки плідній співпраці Ірпінської міської ради, Посольства Фінляндії в Україні, Київської обласної військової адміністрації, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України в місті-герої Ірпінь відбулося відкриття модульного містечка на території колишнього санаторію «Ластівка», – написав Маркушин.

Зокрема, у модульному містечку 12 фінських таунхаусів по 3 квартири кожний: 36 повноцінних квартир, які облаштовані душовими та кухнями; гаряча вода та опалення; необхідна техніка, меблі, посуд, кондиціонери та речі першої необхідності.

«Благоустрій території допомогла облаштувати Київська обласна військова адміністрація. На комплекс робіт із благоустрою було виділено 5 млн грн. Після завершення війни модульне містечко залишиться у власності громади», – йдеться у дописі.

У свою чергу, КОВА зазначає, що одній такій квартирі можуть проживати 4 людини. Усі роботи виконані українською стороною, а наші партнери з Фінляндії надали безпосередньо будиночки.

«Загалом містечко розраховане на 144 людини. Наразі туди переїде 141 людина, з яких 42 – діти. Зокрема, багатодітні родини, сім’ї загиблих, люди з інвалідністю, соціальні працівники, родини військових. Усі вони – мешканці Ірпеня, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії», – сказав голова КОВА Руслан Кравченко.

Ключі від нових квартир

Модульне містечко в Ірпені

Міжнародні партнери на відкритті нового модульного містечка в БІГ-регіоні

Сучасні та зручні кімнати для жителів модульного містечка

Комфортабельні умови для ВПО

Раніше Інформатор БІГ розповідав про український продюсер Потап профінансував відновлення домівки в Гостомелі, яка постраждала внаслідок обстрілів рф.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору