Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

«Цього року – два сенси, об’єднані однією датою», – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський привітав український народ з Днем вишиванки та нагадав про депортацію кримських татар.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на його Telegram.

«Цього року – два сенси, об’єднані однією датою, 18 травня. 79 років тому в цей день радянська влада почала депортацію кримськотатарського народу. Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся. І житиме вільно», – написав президент.

він також зазначив, що цього року вдягнув особливу вишиванку – з орнаментами, які символізують єдність українського і кримськотатарського народів, а також є символами нашої сили і нашого прагнення жити у своєму домі.

«Хай цьогорічний День вишиванки в Україні стане нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша культура. Вічна памʼять усім нашим людям, чиї життя були забрані тоталітарними режимами! Шануємо наші народи, їхню силу та культуру», – заявив глава держави.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 18 травня до Міжнародного дня музею у Київській області пройдуть мистецькі заходи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору