Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Буча перейматиме досвід Японії у зеленій енергетиці

Буча перейматиме досвід Японії у зеленій енергетиці, а тому проведе пілотний проєкт «Зелений водень».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанського міського голову Анатолія Федорука.

Зазначається, що відбулася трьохстороння церемонія за участі радника посла Японії в Україні Ясумаса Ііджима та посла Японії в Польщі Акіо Міядзіма. Під час неї обмінялися листами наміру про співпрацю у межах амбітного проєкту «Зелений водень».

Така подія є вагомим інвестиційним внеском у розвиток індустріального парку Bucha Techno Garden, адже саме на його основі буде реалізований проєкт.

«Наразі ми розроблюємо стратегію сталого розвитку Бучанської громади, яка дозволить нам стати енергетично незалежною. Цей період триватиме близько двох років, а після — знадобиться ще півтора року на розбудову, адже проєкт включатиме в себе можливість переробки. Над втіленням нашої мети працюватимуть компанії трьох країн, серед яких бучанська ЮТЕМ, польська Hynfra та японська Tsubame. Впевнений у перспективності цієї співпраці, яка рухатиме нас до екологічної енергетики», – написав Федорук.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі завершився благодійний проєкт “Сміливі велосипеди”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору