Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Світові зірки одягнули вишиванки задля відновлення школи на Бучанщині

До Дня вишиванки ETNODIM і UNITED24 за підтримки Музею Івана Гончара створили унікальні вишиванки для амбасадорів фандрайзенгової платформи UNITED24, які прагнуть зібрати кошти на відновлення школи в селі Бузова на Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на UNITED24.

Зазначається, що до Дня вишиванки ETNODIM і UNITED24 за підтримки Музею Івана Гончара створили унікальні вишиванки для амбасадорів фандрайзенгової платформи UNITED24. Мета цієї колекції — зібрати кошти на відновлення школи в селі Бузова на Київщині. Для відновлення навчального закладу потрібно $1 250 000, наразі залишилося зібрати всього $200 000.

Загалом ETNODIM створив 13 унікальних вишиванок, кожна з них існує лише в двох екземплярах. Один отримав амбасадор платформи UNITED24.

Серед них — американська акторка Кетрін Винник, американський актор Лієв Шрайбер, український футболіст Андрій Шевченко, французький оскароносний режисер Мішель Хазанавічус, фронтмен гурту Imagine Dragons Ден Рейнольдс та інші.

«У своїх колекціях ETNODIM поєднує традиційні орнаменти із символами новітньої України. Так стародавні українські традиції набувають нового звучання. Нам було цінно долучитися до створення вишиванок для людей, які підтримують Україну в найважчий час в її історії. Деякі вишиванки присвячені українському корінню амбасадорів і містять орнаменти, притаманні регіонам, звідки родом їхні родини, як-от Одещина Лієва Шрайбера чи Тернопільщина Барбри Стрейзанд. Деякі мають спеціальні елементи, які поєднують українські традиції та справу життя амбасадора: як–от зірки та планети у Скотта Келлі чи тварини, з якими зустрічався у своїх подорожах мандрівник Беар Гріллз. Тепер ці вишиті сорочки поїдуть у різні країни: від Франції до Канади, від США до Англії — і будуть завжди нагадувати амбасадорам UNITED24 про їхню важливу справу і про міцний зв’язок з Україною, який продовжиться і після нашої перемоги», – розповіли в ETNODIM.

Купити таку вишиванку неможливо. Але можна виграти, пожертвувавши від 24 $ на відбудову школи у селі Бузова на Київщині. Збір триває з 18 травня до 1 червня. Кількість внесків від одного учасника необмежена.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, скільки в Prozorro витратили на відбудову деокупованих Бучі, Ірпеня і Гостомеля.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору