Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У День парків Буча анонсувала свято польської культури у міському парку

Цієї неділі, 28 травня, у Бучанському міському парку відбудеться День польської культури. У програмі – дегустація  традиційних страв польської кухні, майстер-класи, дитяча програма та благодійний концерт.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду, яка закликала всіх зануритися у чудовий світ польської культури.

Початок програми – о 13:00.

Для вас готуємо: частування традиційними стравами польської кухні; майстер-класи з гри на барабанах (від колективу «Музикашки Барабашки»), живопису, пісочної анімації; насичена дитяча програма; жива музика; благодійний концерт «Подякуймо нашим захисникам», – йдеться у повідомленні.

Програма свята

Анонс події оприлюднили у день, коли вся Європа відзначає День парків.

«Європейський День парків був організований Федерацією «Європарк», яка об’єднує природоохоронні території в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно по всій Європі 24 травня. Саме цього дня в 1909 році був створений перший національний парк у Європі — швейцарський Сарек. Парки України також є унікальними та надзвичайно красивими, однак, російське вторгнення завдає шкоди частині парків, зокрема, особливих уражень зазнає природно-заповідний фонд вздовж Азово-Чорноморського узбережжя, а також вздовж східного і північного кордонів України», – зазначає Верховна Рада України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику зафіксовано новий вид птаха – це мартин скельний.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору