Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Блоги

БІГ-БЛОГ: Судова система в Україні – паралельна реальність

Судова система в Україні – незбагненна. Невловима. Непідзвітна. Нелогічна. Непередбачувана. Ненажерлива. І пихата. Вона схожа на щось збудоване обраними. Зведене якоюсь кастою недоторканних небожителів, навколо яких, власне, і обертається земля. Принаймні вони в тому переконані.

Кілька днів тому на хабарі впіймали голову верхівки українського судоустрою. Учора оголосили вирок убивцям п’ятирічного Кирила Тлявова. Сьогодні повідомили, що чоловік, який вдягає мантію поборника права і закону, на смерть збив людину. Причому, в крісло водія своєї дороговартісної автівки власну дупу «ваша честь» вмостила в тому ж, стані, в якому перебували десятки, а може й сотні тих, кого ця “честь” за подібний злочин засудила. Або…помилувала. Все залежить від обставин.

Звичайно, ми правова держава. Пишу ці слова і самому смішно. Бо розумію, що ні-хрі-на ми не такі. Бо зараз хтось почне триндіти про презумпцію, про таємницю слідства, суди-застави. Дуже скоро в ЗМІ якісь добродії вкинуть факти «пом’якшувальних» обставин смертельної ДТП. Або ж узагалі скажуть: це був не він. А потім слідство триватиме роками. Щоб через два-три роки все забулося.

Пам’ять така штука, що, коли їй не нагадувати, вона скоро під тиском нової інформації «заархівує» ту, попередню, важливу сьогодні. А їм якраз цього тільки й треба. Як і у випадку з хлопчиком Кирилом, за вбивство якого одному з чотирьох фігурантів справи «присудили» аж чотири роки, іншому дали умовний термін, а ще двох виправдали. Зате іншому чудаку, в іншому суді, дали «п’ятьорочку» за вкрадений у магазині дезодорант. Іменем ЗАКОНУ!

Ми можемо говорити про нашу Перемогу у війні щохвилини! І ми переможемо цього зовнішнього лютого й огидного ворога. Неодмінно переможемо! Але ж що робити із таким же огидним, мерзенним, однак внутрішнім супротивником? З тим, котрий, попри війну, спокійно блукає в лабіринтах корупції, свавілля, безкарності, зазнайства й навіть не намагається з  того вийти. Бо там зручно, тепло і сито. Бо ті лабіринти ВОНИ й збудували. Самі для себе

Автор Біг-Блогу

Автор: SV

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що голова Макарівського райсуду збив насмерть нацгвардійця та про те, що на Київщині судитимуть депутата селищної ради за спричинення смертельної ДТП.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Нагору