Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Голова Макарівського райсуду збив насмерть нацгвардійця

У Києві суддя Макарівського райсуду на смерть збив нацгвардійця на блокпосту.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пресслужбу ДБР.

Зазначається, що на одному з блокпостів на вʼїзді в Київ з боку Житомира в ніч на 26 травня сталася дорожньо-транспортна пригода за участі голови одного з райсудів Київської області. Суддя збив військовослужбовця Нацгвардії, який загинув на місці від отриманих травм. У нього лишилося троє дітей.

«Суддю затримано. Від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я він відмовився. Вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді. Призначені необхідні судові експертизи», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині судитимуть депутата селищної ради за спричинення смертельної ДТП.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору