Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Бучанщині електромережі не витримують підвищеного навантаження

У Бучанській громаді електромережі не витримують підвищеного навантаження, унаслідок чого виникають перебої зі світлом.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Бучанської міськради.

Зазначається, що через окупацію і ворожі атаки росіян усі комунікації зазнали значного пошкодження, зокрема електромережі, які стали головною ціллю ворога.

Відповідно, енергетики в режимі нон-стоп відновлюють пошкоджені мережі, проте на лініях і досі залишається багато прихованих пошкоджень.

У пресслужбі зауважили, що нині споживання електроенергії суттєво зростає і призводить до перевантажень розподільчих мереж, унаслідок чого відбуваються аварії на лініях електропередач.

«Щоб стабілізувати ситуацію зі світлом в Бучанській громаді, ми звернулися до Київської обласної військової адміністрації для виділення коштів компанії «ДТЕК» на капітальний ремонт магістральних мереж Бучі. А поки просимо всіх максимально ощадливо споживати електроенергію, так, як ми це робили в умовах блекауту», – наголосив заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені стартувало комплексне відновлення приватних будинків, які було пошкоджено або зруйновано внаслідок російської агресії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору