Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Бучі відкрили меморіальну дошку землякові-захиснику Євгену Лебедьку

Сьогодні у Бучі на честь загиблого на Сході України Євгена Лебедька відкрили пам’ятну дошку на стіні будинку, у якому жив Герой.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що воїнові ЗСУ Євгену Лебедьку навіки залишиться 51 рік, понад  20 з них він віддав Бучі – був заступником начальника Бучанського відділу міліції у званні майора.

Коли почалось повномасштабне вторгнення рф в Україну, Євген   Володимирович вже був на пенсії. Однак, прагнучи захистити рідних і країну від загарбників, 19 березня 2022 року він пішов добровольцем до лав Збройних Сил України.  Захищав  суверенітет та свободу України у найгарячіших точках війни.

Загинув на Бахмутському напрямку 31 серпня 2022 року.

Під час освячення меморіальної дошки

«Його смерть стала великою втратою не лише для сім’ї а й для всієї Бучанської громади. Пам’ятну дошку на честь Євгена Лебедька встановили на стіні будинку, у якому мешкав Герой. Це бульвар Богдана Хмельницького, 2. Ми навіки пам’ятатимемо Євгена як добру, працьовиту, щиру людину. Таким він був, таким він є і таким – залишиться навіки», – йдеться у повідомленні.

Герой назавжди залишиться у серцях рідних, друзів, земляків

Бучанці прийшли вшанувати пам’ять Євгена Лебедька

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Донеччині загинув лейтенант Віталій Дудай із Макарівської громади.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору