Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Італія планує допомогти у відновленні Центрального будинку культури Ірпеня

Італійська компанія «Restauro e arte», яка спеціалізується на відновленні архітектурних та культурних пам’яток, допоможе відновити Центральний будинок культури Ірпеня, який постраждав під час окупації міста.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис «Irpin Reconstruction Summit».

Зазначається, що її представник — Алессандро Чіні відвідав Ірпінь і разом із архітекторами Irpin Reconstruction Summit оглянув зруйновану пам’ятку культури.

Він приїхав в Ірпінь, щоб провести першу оцінку масштабів робіт, а також розробити й надати свої пропозиції та бачення реконструкції будинку культури.

«Я та моя компанія вже 25 років займаємось відновленням культурних та історичних об’єктів, проте таких масштабів пошкодження та руйнування я ніколи не бачив, навіть скло розплавилося під екстремальними температурами. Бачачи це, усвідомлюєш наскільки варварськими та жорстокими були дії росіян. І саме тому я тут, адже такого роду будівлі є надзвичайно важливі для колективної пам’яті міста і їх відновлення є чи не одним з найважливіших факторів у поверненні містом свого звичного вигляду», – сказав Алессандро Чіні.

Нагадаємо, що Центральний будинок культури Ірпеня, збудований в 1954 році, внесений ЮНЕСКО до списку об’єктів культури, які були пошкоджені внаслідок російської агресії в Україні. Зараз у переліку 90 таких будівель.

Представники IRS разом із командою архітекторів провели зустрічі з італійським спеціалістом з відновлення історичних пам’яток задля надання рекомендацій щодо реконструкції зруйнованого Будинку Культури в Ірпені

Наслідки руйнації армією рф Ірпінської культурної пам’ятки

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що юні бучанці зібрали понад 70 тисяч гривень для захисників.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору