Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Розстріляв родину з дітьми в Бучі: повідомлено про підозру військовому рф

Під час окупації Бучі 24-річний заступник командира бойової машини десанту, порушуючи норми міжнародного права, розстріляв авто з мирними бучанцями 5 березня 2022 року.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Офіс генерального прокурор України.

Зазначається, що за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Офісу Генпрокурора військовослужбовцю повітряно-десантних військ зс російської федерації, який розстріляв у Бучі дві цивільні автівки, повідомлено про підозру.

Підозрюваному –  24-річному заступнику командира бойової машини десанту, навіднику-оператору БМД-2 з бортовим номером «111» – інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, автомобіль, у якому знаходився підозрюваний, був першим у військовій колоні батальйонної тактичної групи військовослужбовців зс рф, інші йшли за нею.

Підозрюваного ще й знімав ворожий канал

«5 березня 2022 року за вказівкою командира колона розпочала рух з території дитячого закладу «Променистий», де ЗСУ завдавали ударів російським військам, у напрямку лісової зони поруч с. Здвижівка Бучанського району. Маршрут пролягав по вулиці Леха Качинського до міста Буча. Керівний склад військ рф віддав протиправний наказ розстрілу цивільного населення та транспортних засобів, які рухаються назустріч, до моменту зайняття нових бойових позицій», – йдеться у повідомленні.

Місце розстрілу автівки з мирними бучанцями

В Офісі генпрокурора розповідають, що під час руху за маршрутом військова колона зустріла два автомобілі з мирними людьми: сім’я родом з Донеччини, яка проживала у Бучі – дорослі з двома малолітніми дітьми – разом з сусідами намагалися виїхати з Бучанського району, де велися активні бойові дії. На той час автівки з цими людьми проїжджали повз Парк Чорнобиля та завод групи компаній UTEM. Коли ж помітили військову техніку, з’їхали на узбіччя і зупинилися.

«Підозрюваний, порушуючи норми міжнародного права, відкрив вогонь на ураження з 30-мм автоматичної гармати 2А42 по транспортних засобах. Четверо людей отримали смертельні поранення: мати, двоє малолітніх дітей та сусід. Також завдано тілесних ушкоджень іншим особам, які перебували в авто. Серед них – батько загиблої родини.

Досудове розслідування веде НПУ. Наразі вживаються заходи для притягнення до відповідальності інших співучасників воєнного злочину», – зауважується у повідомленні.

Під приціл злочинців потрапила не одна автівка…

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що слідчі Нацполіції ідентифікували росіянина, який у березні 2022 року на виїзді з Бучі розстріляв автомобіль родини Чікмарьових.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору