Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Понад 15 тисяч випускників шкіл Київщини складатимуть Національний мультипредметний тест

Цьогоріч з навчальних закладів Київської області випускаються 11 800 школярів. А складатимуть Національний мультипредметний тест понад 15 тисяч дітей – це випускники шкіл та діти-переселенці.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на заступницю голови Київської ОВА Жанну Осипенко.

Зазначається, що другий рік поспіль через воєнні дії в Україні, спричинені широкомасштабним вторгненням росії, замість зовнішнього незалежного оцінювання випускники складають національний мультипредметний тест.

«Це комплексний тест, що складається з трьох предметів: два обов’язкові –українська мова і математика, третій – за вибором. Переважна більшість абітурієнтів обрала третім предметом історію України або англійську мову. Процедура тестування у форматі НМТ відбудеться в створених у населених пунктах Київської області спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах: приміщеннях шкіл, коледжів, університетів», – розповіла Жанна Осипенко.

Основна сесія мультипредметного тесту розпочнеться 5 червня і триватиме до 23 червня.

«Всі випускники, які реєструвалися на основну сесію, вже отримали запрошення, де чітко вказано, до якого пункту вони мають прибути. Діти мали можливість обирати населений пункт, де вони хочуть проходити тестування. Українські діти, які навчаються за кордоном — складатимуть НМТ за місцем перебування. Для них розгорнуть тимчасові екзаменаційні пункти», — пояснила Жанна Осипенко.

У випадку, якщо під час основної сесії НМТ будуть тривалі повітряні тривоги і учасники будуть змушені перебувати в укриттях – їм запропонують скласти тестування під час додаткової сесії – з 11 липня до 24 липня.

Нагадаємо, реєстрація на участь у Національному мультипредметному тесті стартувала 3 квітня і тривала до 3 травня. За даними Міністерство освіти і науки, в Україні здати тест виявили бажання понад 250 тисяч випускників, а за кордоном — понад 26 тисяч.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Тайвань допомагає у відбудові дитячих закладів Ірпеня та Бородянки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору