Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Як компаніям стати учасниками програми єВідновлення

Понад 15,9 тисячі заяв про отримання виплат подали українці з травня, коли запрацювала  стартувала державна програма єВідновлення. Будівельні магазини та компанії, які надають послуги з ремонтних робіт, можуть взяти участь у програмі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Урядовий портал.

Нагадаємо,  завдяки програмі державної допомоги єВідновлення українці, чиє житло постраждало через бойові дії, можуть отримати кошти на ремонт будинків чи квартир.  Йдеться про придбання будівельних матеріалів чи послуг підрядників, які можна оплатити в компаній–учасників програми.

Аби отримати допомогу, людям, чиє майно зазнало руйнувань, в застосунку Дія потрібно повідомити про пошкоджене майно і подати заяву про отримання фінансової допомоги. Урядовий портал звертає увагу, що отримані кошти можна витратити лише на відбудову власних домівок.

«Долучитися до програми єВідновлення можуть компанії, які ведуть діяльність за такими категоріями та МСС-кодами: 1520  Генеральні підрядники житлового та торгового будівництва; 5211  Магазини з будівельними матеріалами та пиломатеріалами; 5231  Магазини зі склом, фарбою та шпалерами», – йдеться у повідомленні.

Урядовий портал розповідає про те, як компанії покроково можуть долучитись до програми.

  • зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія
  • приєднайтеся до послуги єВідновлення як бізнес
  • перевірте відомості про вас, зазначені в профілі в кабінеті на порталі diia.gov.ua
  • виберіть банк, внесіть інформацію про свій Merchant ID, яку необхідно отримати в контакт-центрі свого банку, та підтвердьте, що МСС-код діяльності вашого бізнесу відповідає умовам участі в програмі
  • виберіть тип точки продажу та внесіть інформацію про неї
  • перевірте заяву й підпишіть її за допомогою електронного підпису юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

«Далі можете відстежувати статус заяви в режимі реального часу в кабінеті на порталі Дія. Підтвердження про приєднання до програми надійде на електронну пошту. Перелік актуальних учасників програми можна буде переглянути на сайті єВідновлення».  https://erecovery.diia.gov.ua/

ДОВІДКА. Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

 Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що із 7 червня постраждалі від воєнних злочинів цивільні бучанці можуть одержати одноразові грошові виплати, правовий супровід та консультацію психолога.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору