Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Наслідки ворожої атаки: удар по Кривому Рогу, уже 6 загиблих

У ніч на 13 червня держава-окупант ударила по Україні із стратегічної авіації 14 крилатими ракетами Х-101/Х-555 та випустила кілька дронів Shahed-136/131.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що ворог підняв у повітря 8 бомбардувальників Ту-95мс з району Каспію, та кілька ударних БпЛА з південного напрямку.

 « Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 10 крилатих ракет та один ударний дрон. У м. Кривий Ріг – влучання ракет в житловий сектор, зокрема, у п’ятиповерховий будинок…», – йдеться у повідомленні.

Під ранок пролунала ще одна повітряна тривога – ворог повторно атакував з Каспійського моря трьома Ту-95мс.

«За попередніми даними цього разу до України долетіла лише одна крилата ракета, яку знищено українською ППО», – зауважують у Повітряних силах ЗСУ.

Тим часом в Україні нова трагедія, спричинена ворожою атакою по мирних мешканцях. У Кривому Розі, як зазначають в МВС, станом на 9 годину 18 хвилин через влучання у п’ятиповерхівку було відомо про трьох загиблих та 23 поранених.

Та вже через невеликий час начальник Криворізької РВА Олександр Вілкул повідомив про 6 загиблих.

Триває рятувальна операція

“Навпроти зруйнованого будинку в школі на першому та другому поверсі розгорнуть штаб, в якому ви можете зареєструватися на розселення, отримати матеріали, зареєструватися на матеріальну допомогу, задекларувати пошкоджене майно, зареєструватися на відновлення документів та інше.
Постійно надається гаряче харчування. Місця для розселення, будівельні матеріали, продукти харчування та інше – все є в наявності”, — зазначив Олександр Вілкул.

«Ще 8 осіб поранені через влучання ракет в інші цивільні та господарські приміщення. Поліція на місці, документує ще один кривавий злочин росіян; рятувальники на місці, проводять пошуково-рятувальні операції. Співчуття всім потерпілим та близьким загиблих. Цей злочин стане ще одним цвяхом у труну воpога-теpоpиста у Міжнародному суді», – зауважують в МВС України.

Росіяни спричинили ще одну трагедію

У ДСНС України повідомляють, що полум’ям охоплені квартири з першого по п’ятий поверх двох під’їздів будинку та горять припарковані автівки. “Загальна площа пожежі склала 700 кв.м. О 06:22 пожежу вдалось локалізувати. Здійснюється розбір завалів та гасіння пожежі”, – кажуть рятувальники.

Внаслідок удару постраждали й автівки місцевих жителів

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 8 червня ворог завдав ракетного удару по Уманщині Черкаської області.  Прильоти – по промисловому об’єкту та авто мийці, внаслідок атаки вісім осіб поранено.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору