Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині покращились поточні оцінки власної фінансово-економічної ситуації

У Київській області, як і загалом по Україні, покращились поточні оцінки як власної фінансово-економічної ситуації, так і загальноекономічного середовища. У квітні серед підприємців пристоличного регіону частка тих, хто негативно оцінює фінансово-економічну ситуацію, зменшилась із 20% до 5%.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КОВА.

У департаменті повідомили, що значення індексу очікуваних змін фінансово-економічної ситуації на підприємстві для області збільшилось із 0,42 до 0,5.

До того ж істотно зменшилась частка тих, хто зменшував обсяги виробництва (із 19,4% до 4,8%).

100% опитаних експортерів вказали, що експортували до війни, не припиняли експортувати впродовж останніх 12 місяців, а 16,7% нарощували обсяги експорту.

Варто зауважити, що на Київщині серед опитаних знову не було зафіксовано жодного респондента, який би повідомив про зупинку роботи підприємства (3% по Україні).

Детальніше з результатами опитування за квітень 2023 року можна ознайомитися – ТУТ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Гостомельська СВА підписала договір про співпрацю з фондом «Партнерство за сильну Україну».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору