Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Екс-генеральний директор Google відвідав Чорнобильську зону

Бізнесмен IT-сфери та колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт відвідав зону відчуження.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Зазначається, що Ерік Шмідт відомий не тільки як бізнесмен та інженер програмного забезпечення, але й як голова Schmidt Family Foundation. Це його родинний фонд, що займається вирішенням питань здоров’я океанів та довкілля, відновлюваної енергії, здорових продовольчих систем та захисту прав людини.

Перед візитом до зони відчуження Ерік Шмідт зустрівся з першим заступником голови ДАЗВ Андрієм Тимчуком та заступником голови ДАЗВ Максимом Шевчуком.

Під час зустрічі вони обговорили завдання підприємств, події, що відбувалися під час окупації зони відчуження та проєкти щодо відновлення діяльності підприємств. До того ж врахували можливості подальшої спільної діяльності між ДАЗВ та фондом.

Під час візиту Ерік Шмідт ознайомився з поточною роботою станції й почув факти про період, коли на ЧАЕС перебували окупанти,  побачив центральний щит управління, блочні щити управління №3 та №4 та простір під НБК «АРКА».

Найбільше бізнесмена вразив стан підприємств у зоні відчуження після окупації. Відомо, що він не міг зрозуміти безглуздих дій росіян, які трощили будівлі та офіси, шукаючи вживану комп’ютерну техніку. А також висловив співчуття щодо втрати результатів досліджень та пограбованих лабораторій.

Ерік Шмідт також відвідав легендарний парк розваг, пройшовся по центральній площі поруч із ДК «Енергетик» та на власні очі побачив, які непоправні наслідки несе за собою техногенна катастрофа.

Ерік Шмідт  запевнив, що США та зокрема сам меценат, підтримують й будуть продовжувати підтримувати Україну та вектор її розвитку.

У супроводі технічного директора Олександра Тітарчука він ознайомився с поточною роботою станції й почув факти про період, коли на ЧАЕС перебували рашисти

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що працівники ДСНС провели тренування на Київському водосховищі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору