Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Стартували перші виплати за програмою єВідновлення

Стартували перші виплати за програмою грошової допомоги від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії – єВідновлення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

«Отримають їх перші 8 заявників з Дії — це мешканці Київщини та Донеччини. Загальна сума відшкодування — 847 тисяч гривень. Кошти вже передано на зарахування», —
сказала заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

Відомо, що програма єВідновлення працює з травня та за цей час заяви подали вже 17 687 українців, чиї домівки постраждали через російську агресію. Зокрема, майже 500 мешканців Бучанської громади.

Щоб скористатися цією програмою, треба у Дії повідомити про пошкоджене житло та направити заяву про отримання коштів для ремонту. Одержані гроші можна буде витратити виключно на будівельні матеріали в магазинах чи на послуги підрядників, які є учасниками програми єВідновлення.

Варто зауважити, що виплати неможливі без огляду пошкодженої домівки спеціальною комісією. У червні вона активно почала працювати при Бучанській міській раді.

Більше про єВідновлення – тут.

Програма єВідновлення для Бучанського району

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанській громаді у селі Мироцьке почали ремонтувати будинок, куди 9 травня влучила російська ракета Х-101.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору