Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині у межах UNITED 24 відновлюють 7 будинків, на черзі – ще кілька

Заплановано відновити 3 багатоповерхівки у Гостомельській, 4 – Дмитрівській, 4 – Бородянській та 7 – в Ірпінській громадах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що відновлення відбувається завдяки ініціативі Президента Володимира Зеленського щодо UNITED 24. Цю ініціативу підтримали донори із різних країн світу. Таким чином  відбудують 18 будинків, у яких до вторгнення росії проживали понад 4 тисячі осіб.

За словами голови Київської ОВА Руслана Кравченка, він разом  із керівником Програми розвитку ООН Ахімом Штайнером, помічницею Генсека ООН Іваною Живковіч та заступницею міністра інфраструктури Наталією Козловською відвідав будинок в Ірпені по вул. Київська, 53, де стартували роботи. Будинок, у якому потрібно відновити  46 квартир,  був пошкоджений росіянами під час артилерійського обстрілу торік у березні.

«Щодня спілкуюся з мешканцями Київщини. Ті, хто через агресію росіян втратив житло, мріють про одне – якомога швидше його відбудувати і повернутися до своїх осель. Тому шукаємо можливості, щоб відновити все в максимально короткі терміни. І головне – відбудувати краще, ніж було. Важливо, щоб попри війну люди мали не лише комфортні, а й безпечні умови проживання», – розповів Руслан Кравченко.

Начальник Київської ОВА звернув увагу, що також тривають активні роботи на об’єктах в Гостомелі, Бородянці, Милі, Бузовій. До кінця липня розпочнеться відбудова ще 11 багатоквартирних будинків, а відновлення планують завершити до кінця року.

Зокрема, буде відновлено 3 багатоповерхівки у Гостомельській, 4 – Дмитрівській, 4 – Бородянській та 7 – в Ірпінській громадах.

«Ми співпрацюємо з Урядом України і органами місцевого самоврядування по всій країні задля підтримки масштабної відбудови і реабілітації. Ми будемо продовжувати йти цим складним шляхом разом з Україною стільки, скільки це буде потрібно. Метою наших спільних зусиль є покращення якості життя людей, для яких ці будинки і міста є домом», – зазначив Ахім Штайнер, керівник Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН)  – організації, яка здійснює незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови на всіх етапах.

«В Ірпені також побували на місці одного зі зруйнованих приватних будинків, яке розчищене від завалів. ПРООН уже надала технічну підтримку в розчищенні  близько 80 тис. м3 завалів із 440 локацій. Обговорили  із представниками ПРООН і питання щодо ширшого залучення міжнародних партнерів до розмінування Київщини», – зауважили в Київській ОВА.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бородянській громаді відновлюють пошкоджений колектор.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору