Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На честь Бучі назвуть ударний безпілотник Hunter Killer

Розпочато масштабний волонтерський міжнародний збір коштів на  виготовлення 1000 автономних та керованих безпілотних бомбардувальників Hunter Killer, один з яких назвуть «Буча».

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанську міську раду.

1000 безпілотників Hunter Killer або XaKi-20 виготовлять українські виробники. Ці літальні апарати уже назвали «летючими вбивцями». Адже їхня функція –дистанційне знищення наземних об’єктів загарбників, їхніх військових та техніки. Завдяки дистанційній роботі можна зберегти життя наших захисників.

«На першу партію — 100 штук — українські спецслужби вже зробили замовлення. Кошти на решту бомбардувальників будемо збирати усі разом.  Реквізити – за посиланням», – йдеться у повідомленні.

Кожен з тисячі ударних безпілотників носитиме назви наших міст-героїв.

«Вони стануть новою високоточною далекобійною зброєю і першою у світі безпілотною ударною ескадрильєю. Крім Бучі, це також буде Харків, Херсон, Маріуполь, Ірпінь і Бахмут. Амбасадорами проєкту стали Олександр Пономарьов та Михайло Хома, які разом з українцями збиратимуть «на помсту», – зауважується у повідомленні Бучанської міської ради.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що благодійний фонд імені загиблого Героя Іллі Грабара допомагає спортсменам.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору