Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Прапор НОК України на честь III Європейських ігор замайорів в Ірпені

Сьогодні на центральній площі Ірпеня підняли прапор Національного олімпійського комітету України на честь III Європейських ігор, які відбудуться у польському Кракові з 21 червня по 2 липня.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Ірпінську міську раду

 Зазначається, що до урочистого підняття прапорів України та НОК комітету долучилися майже сто юних спортсменів Ірпінської громади.

«Виносили стяги вихованці нашої Дитячої юнацької спортивної школи – відділень волейболу та тхеквондо. Піднімали прапори майор ЗСУ, учасниця бойових дій Олена Павлова і спортсмени-дзюдоїсти: Яків Хаммо – бронзовий призер перших Європейських ігор та Анастасія Чижевська, яка торік здобула бронзу на чемпіонаті Європи», – йдеться у повідомленні.

Анастасія Чижевська у складі збірної України візьме участь у III Європейських іграх від Ірпінської громади.

 Настя переїхала з Луганська до Ірпінської громади у 2014-му році, коли окупанти вдерлися на Схід України. А торік вже під час повномасштабного вторгнення, загинув на Донеччині її тато, який у лавах ЗСУ боронив Україну.

«Попри таку велику втрату, Настя знайшла у собі сили займатися щодня і виступати на змаганнях олімпійського рівня. Свою бронзову перемогу на чемпіонаті Європи з дзюдо Настя присвятила татові», – йдеться у повідомленні.

Тренеркою Анастасії є Олександра Старкова –  чемпіонка Європи і срібна призерка світу з дзюдо, засновниція спортивного клубу «Дзюдока», членкиня НОК Київського обласного відділення за спортивний розвиток Ірпінської громади.

«Під час свята свою майстерність показали маленькі спортсмени зі:  спортивного клубу художньої гімнастики «Умка», спортивного клубу художньої гімнастики «Силует», спортивного клубу «Дзюдока», відділення дзюдо ДЮСШ та відділення боксу ДЮСШ», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що благодійний фонд імені загиблого Героя Іллі Грабара допомагає спортсменам.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору