Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Військовий заколот у росії: спостерігаємо

«Вагнерівці» пішли проти російського міноборони: події розгортаються швидко.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Укрінформ.

Зазначається, що учора, 23 червня, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин оголосив демарш проти російського військового керівництва.

«За його словами, Шойгу прилітав у Ростов, де особисто провів операцію по знищенню «вагнерівців», тому 25 тисяч найманців Пригожина нібито йдуть “відновлювати справедливість”. Водночас він закликав не називати це “військовим переворотом” та додав, що Шойгу боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією», – йдеться у повідомленні.

Тим часом з учорашнього вечора стрімко почали розвиватися події, які, втім, у різних джерелах знаходили різне відображення й різне трактування. Йшлося і про повстання, і про держпереворот з очікуванням «Лебединого озера» по телеканалах, і про ІПСО, і про те, що це інсценування заколоту, організоване самим керівництвом росії. Адже справді, логіки у тому, що відбувається, немає, втім, як і всіх діях росії, і мало б трапитися щось неординарне, аби в розпал так званої СВО відбувся військовий конфлікт у військовій сфері воюючої країни.

Що ж сталося?

«Увечері 23 червня глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що війська Міноборони Росії вдарили по місцю дислокації “вагнерівців”, через що нібито загинуло багато найманців. Він анонсував “марш справедливості”, закликавши долучитись всіх охочих “припинити безчинство”. Міноборони РФ назвало заяву про обстріл “вагнерівців” “інформаційною провокацією”, водночас проти Пригожина порушили кримінальне провадження за фактом заклику до збройного заколоту. Прессекретар Володимира Путіна Пєсков заявив, що президент РФ “обізнаний із ситуацією щодо Пригожина”. 24 червня стало відомо, що в Москві та Воронезькій області запроваджується режим контртерористичної операції, а Путі виступив зі спеціальним відеозверненням, в якому заявив, що ЗС Росії отримали наказ ліквідувати заколотників», – зазначає Суспільне.

Разом з тим, за даними ЗМІ, події розгортаються швидко, як і просування вагнерівських загонів вглиб росії. Ще відучора по різних каналах пройшли повідомлення про те, навколо москви почали облаштовувати блокпости.

Повідомлення у Telegram-каналі російського ТАСС стали схожими на зведення з фронту.

Ну, а чом би не фронт всередині росії?

Те ж таки ТАСС повідомляє, з посиланням на губернатора Ростовської області Василія  Голубєва, про багатокілометрові затори на трасі М-4 “Дон” . А ще – про те, що в  Москві, Московській и Воронезькій областях запроваджено режим контртерористичної операції. І що виступив путін з телезверненням, і назвав те, що відбувається зрадою своєї країни і народу. А тим часом губернатор Воронезької області Александр Гусєв спростував повідомлення  про просування військової техніки в регіоні, пише ТАСС.

Звісно, все, що публікують ворожі канали, треба, як то кажуть, ділити навіть не на 32, а на всі 64, бо так віртуозно вводити в інформаційну оману не лише чужих, а й своїх, з часів Геббельса може тільки російська інформаційно-пропагандистська машина.

Тож варто відстежувати всі повідомлення на цю тему, які є інформаційному полі, але – ретельно «фільтрувати», бо не завжди зрозуміло, де правда, а де брехня.

А тим часом, якщо це справді заколот, то хай собі. Екзерсиси на тему жаби і гадюки нам же тільки на руку. Не доведеться витрачати боєзапас на ворога, хай собі нищить себе зсередини. А ми поспостерігаємо.  Як кажуть, уболіватимемо за обидві команди.

А тим часом, поки в своїй країні росія не може навести порядок, бомбить Україну, продовжуючи так зване СВО, а фактично – жорстоку війну, де своїми мішенями обирає насамперед цивільних. Адже сьогодні Інформатор БІГ повідомляв, що поки пригожинці катались по росії, внаслідок ракетної атаки росії у Солом’янському районі столиці зруйновано частину будинку, загинуло 3 людини, 8 травмовано, є невпізнані жертви.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел

Нагору