Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Макарівській громаді відновлюють інфраструктуру

Торік у 11 школах та 4 садках Макарівської громади замінили дахи та відремонтували покрівлі, у 6 садках та 17 школах замінили вікна, цьогоріч планується відновити один дитсадок та побудувати два нових.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Макарівську селищну раду.

Зазначається, що через бойові дії внаслідок збройної агресії рф у громаді постраждало чимало об’єктів соцсфери. Торік активно взялися за поточні ремонти.

«У багатьох закладах освіти були пошкоджені системи опалення, ці ремонтні роботи було проведено по можливості оперативно у тісній співпраці з рядом міжнародних та українських благодійних організацій… Деякі будівлі, втім, отримали пошкодження тримальних конструкцій і були повністю або частково демонтовані. Це випадки, коли поточним ремонтом вже не обійтися, ці заклади потребують або відбудови у повному обсязі “з нуля”, або масштабного капітального ремонту. Крім того, плануючи капітальний ремонт і реагуючи на  ситуацію, ми повинні включати до проєктів облаштування укриттів для безпеки наших дітей. Все це великі кошти, складні процедури, купа погоджень і, головне, час», – йдеться у повідомленні.

Однак нині у Макарівській громаді розповідають про зрушення, яких вдалося досягти. Зокрема, за підтримки зарубіжних партнерів, переговори з якими тривали майже рік, вдалося досягти угоди на 15 мільйонів євро від ЄС на будівництво двох дитсадків – «Теремок» та «Барвінок».  Нині справа – на етапі замовлення проектів.

Окрім того, у Макарівській селищній раді інформують про те, що прийняти рішення про виділення більше 90 млн. гривень для капремонту  дитячого садка «Пролісок».

У Макарові «Пролісок» буде капітально відремонтовано вже цього року. Це кошти з державного бюджету, які було непросто отримати. У цьому дошкільному закладі також буде облаштоване укриття та зроблено благоустрій території. Все це в комплексі дозволить нашій малечі повернутись до садочка», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Київщині встановлять вікна на мільйон доларів.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Макарівська селищна рада

Нагору