Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ближче до Європи: англійську пропонують зробити мовою міжнародного спілкування в Україні.

«Про особливості застосування англійської мови в Україні» – так називається законопроект, який подав до Парламенту Президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що проєкт Закону був розроблений з метою врегулювання на законодавчому рівні питання функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування в Україні.

«Сьогодні Україна має статус кандидата у члени Європейського Союзу, але все ще залишається відокремленою від ЄС мовним бар’єром. Порівняно з іншими країнами Європи Україна відстає в готовності громадян спілкуватися іноземною мовою, у тому числі англійською. З метою вирішення цього питання Кабінету Міністрів України буде доручено розробку програми підтримки та промоції англійської мови. Трансформація статусу англійської мови в Україні – це необхідність і стратегічний крок до повноцінного членства нашої держави в ЄС, адже знання англійської мови – один з ключових компонентів в умовах глобальних змін», – йдеться  повідомленні.

ДОВІДКА. Нині англійська мова є офіційною в 58 із 196 країн світу. Також її активно використовують у спілкуванні у низці інших країн.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Бучанські освітяни взяли участь у всеукраїнському освітньому фесті

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору