Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Завдав збитків на 345 тис. грн: депутату Гостомельської селищної ради Анатолію Драпею повідомили про підозру

Бучанська окружна прокуратура оголосила депутату Гостомельської селищної ради про підозру в розтраті майна та присвоєнні владних повноважень.

Про це Інформатор БІГ повідомила речниця прокуратури Київської області Олена Ковальова.

Так, депутат (за інформацією Інформатор БІГ мова йде про Анатолія Драпея) після смерті голови Гостомельської селищної ради Юрія Прилипка не набув його повноважень. Пан Драпей увів в оману оточення щодо наявності в нього необхідних розпоряджень для управління майном територіальної громади та бюджетом селища.

На 21 сесії VIII скликання Гостомельської селищної ради Анатолій Драпей підписав рішення, за яким безпідставно виплачено 21 громадянину 345 тисячі гривень матеріальної допомоги.

Посадовцю інкримінують самовільне присвоєння владних повноважень (ч. 1 ст. 353 ККУ) та привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 ККУ).

Наразі триває досудове розслідування. Самому ж підозрюваному суд поки обрав запобіжний захід “під особисті зобов’язання”.

Обранцю погрожує до восьми років позбавлення волі.

ДОВІДКА: У 2021 Анатолій Драпей став секретерем Гостомельської селищної ради та депутатом ради від партії «Європейська солідарність», балотувався на посаду голови Гостомельської ТГ. До цього депутат очолював Горенську сільську раду Києво-Святошинського району.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що заступник голови Київської ОДА Микола Бойко з робочим візитом відвідав село Мощун Гостомельської Громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Марія Ковальова

Нагору